"Troksi" oduševili publiku u Pozorištu na Terazijama

Slavni njujorški Balet Trokadero od Montekarla, nastupio je na sceni pozorišta na Terazijama, u okviru programa Beogradskog festivala igre.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Ostalo malo karata

Zbog velikog interesovanja za predstave kompanije Balet Trokadero od Monte Karla, koja je na programu 15. Beogradskog festivala igre bila sinoć, a igra se i danas, organizatori su saopštili da su i mesta za probu predstave popunjena.

Budući da je Pozoriste na Terazijama je juče otkazalo rezervacije ulaznica koje jos nisu preuzete, blagajna trenutno raspolaze sa tridesetak ulaznica u prodaji.

Dugo očekivano gostovanje trupe koja predstavlja svojevrsni umetnički fenomen, pretvorilo se u prvorazredni kulturni događaj u kojem su sinoć pođednako uživalii publika i protagonisti na sceni.

Trupa profesionalnih muških igrača predstavila se u Beogradu odabranim scenama iz baleta "Labudovo jezero", "Esmeralda" i "Rajmonda" i jednim modernim koreografskim okvirom.

Činjenica da muškarci igraju na sceni, da krupna tela delikatno balansiraju na prstima kao labudovi, vazdušasti duhovi, vodene vile, romantične princeze, prikazala je fantastičan duh igre kao umetničke forme, oduševljavajući i zabavljajući podjednako najiskusniju i početničku publiku.

Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Popularni "Troksi", kako ih mnogi nazivaju, postigli su komičnost na sceni preuveličavanjem svih slabosti, nezgoda i podvlačenjem bajkovite banalnosti ozbiljne igre.

Balet Trokadero od Montekarla nastupiće i večeras na sceni Pozorišta na Terazijama.

Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Pozorište

Danas je Svetski dan pozorišta

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan pozorišta, a poruku, koja će se čitati pre svake predstave, uputio je britanski glumac, pisac, reditelj i suosnivač pozorišta "Theatre de Complicite" Sajmon Makbarni.

Pozorište utorak 27.03. 10:20 Komentara: 0
strana 1 od 5 idi na stranu