Sprema se plesna predstava "Prokleta avlija"

U produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, Narodnog pozorišta u Beogradu i Festivala Grad Teatar iz Budve, ovih dana se realizuju scenske probe plesne predstave "Prokleta avlija".

Beograd, Budva
Podeli

Po romanu Ive Andrića, scenario, režiju i scenografiju potpisuje Nebojša Bradić, originalnu muziku Zoran Erić, a koreografiju Dana Rutenberg iz Izraela.

U predstavi igraju Milica Jević, Tijana Šebez, Nikola Tomašević, Luka Lukić, Nebojša Gromilić, Igor Naumovski, Čedomir Radonjić i Nebojša Naumovski. Asistent koreografa je Marija Janković-Šehović, a kostimograf Tamara Bušković. Tehničku realizaciju projekta vodi tim Narodnog pozorišta, a organizatori projekta su Milena Kuzmanović i Vuk Miletić.
Ova celovečernja plesna postavka biće premijerno izvedena na Festivalu Grad Teatar u Budvi, i to 22. jula, dok su reprizna izvodjena zakazana za 23. i 24. juli. Beogradska premijera, očekuje se na početku naredne pozorišne sezone, i to na sceni Raša Plaović, Narodnog pozorišta.

Realizaciju plesne predstave "Prokleta avlija" su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Skupštine Grada Beograda, Ambasada Izraela u Beogradu i Banka Intesa.

Pozorište

"Pristojni ljudi" prekinuli Frljćevu predstavu u Brnu

Grupa od 30 demonstranata upala je sinoć među glumce na scenu jednog češkog pozorišta u pokušaju da spreči glumce Mladinskog gledališča iz Ljubljane da izvedu predstavu hrvatskog reditelja Olivera Frljića "Naše nasilje, vase nasilje". Iz sale je morala da ih izvede policija.

Pozorište nedelja 27.05. 10:00 Komentara: 0

Jagoš Marković režira dramu Biljane Srbljanović u JDP

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu danas su počele probe predstave Vrat od stakla Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića. U podeli su Vesna Trivalić, Anita Mančić, Jelisaveta Seka Sablić, Dragan Mićanović, Irfan Mensur, Marko Janketić, Milica Gojković, Miloš Samolov, Slobodan Tešić…

Pozorište ponedeljak 21.05. 15:15 Komentara: 0
strana 1 od 470 idi na stranu