Sprema se plesna predstava "Prokleta avlija"

U produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, Narodnog pozorišta u Beogradu i Festivala Grad Teatar iz Budve, ovih dana se realizuju scenske probe plesne predstave "Prokleta avlija".

Beograd, Budva
Podeli

Po romanu Ive Andrića, scenario, režiju i scenografiju potpisuje Nebojša Bradić, originalnu muziku Zoran Erić, a koreografiju Dana Rutenberg iz Izraela.

U predstavi igraju Milica Jević, Tijana Šebez, Nikola Tomašević, Luka Lukić, Nebojša Gromilić, Igor Naumovski, Čedomir Radonjić i Nebojša Naumovski. Asistent koreografa je Marija Janković-Šehović, a kostimograf Tamara Bušković. Tehničku realizaciju projekta vodi tim Narodnog pozorišta, a organizatori projekta su Milena Kuzmanović i Vuk Miletić.
Ova celovečernja plesna postavka biće premijerno izvedena na Festivalu Grad Teatar u Budvi, i to 22. jula, dok su reprizna izvodjena zakazana za 23. i 24. juli. Beogradska premijera, očekuje se na početku naredne pozorišne sezone, i to na sceni Raša Plaović, Narodnog pozorišta.

Realizaciju plesne predstave "Prokleta avlija" su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Skupštine Grada Beograda, Ambasada Izraela u Beogradu i Banka Intesa.

strana 1 od 12 idi na stranu