"Najavljeno ubistvo" u SNP-u

Premijera dramske predstave "Najavljeno ubistvo" Agate Kristi u dramatizaciji Svetislava Jovanova i Ksenije Krnajski, biće održana 20. marta u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu, na sceni "Pera Dobrinović".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2012.

12:19

Default images

Ksenija Krnajski je i reditelj i scenograf predstave nastale prema istoimenom delu slavne engleske spisateljice, nazvane "kraljicom zločina", čiji su romani prodati u više od dve milijarde primeraka širom sveta.

Lik gospođice Marpl igra Gordana Ðurđević Dimić, gospođica Bleklok je Mirjana Gardinovački, lik Dore Baner tumači Tijana Maksimović a u glumačkoj podeli su i Marko Savić, Jovana Mišković, Aleksandra Krnajski, Milan Kovačević i Ljubica Rakić.

Igraju i Igor Pavlović, Miroslav Fabri, Marija Medenica, Sanja Mikitišin, Sanja Ristić Krajnov i Uroš Mladenović.

Kostime je uradila Marina Sremac, kompozitori su Igor Gostuški i Vladimir Pejković.

Reprize "Najavljenog ubistva", na istoj sceni SNP-a, biće 21. i 30 marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: