„Miholjsko leto“ u Madlenianumu

Predstava „Miholjsko leto“, prema Turgenjevom delu „Mesec dana na selu“, biće premijerno izvedena 25. decembra u teatru „Madlenianum“ u Zemunu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.12.2010.

11:49

Default images

Adaptaciju i režiju te romantične komedije iz 19. veka potpisuje Egon Savin. Ovo je prva dramska premijera ove sezone u „Madlenianumu“.

Komad Ivana Sergejeviča Turgenjeva tipična je ruska romantična priča u kojoj u letnjikovcu bogatog Arkadija Islajeva, osim njegove žene i majke, letuju i dva ljubavnika njegove žene, kao i brojni prijatelji i poznanici.

Prema rečima reditelja, ova scenska lirska ispovest udate žene i majke, zaljubljene u jednog mladića, veoma je hrabra i dramaturški vešta za vreme svog nastanka, a govori o ljudskoj sreći i nesreći bez obzira na društvenu uslovljenost.

Savin je najavio da je pet činova originalnog komada sažeo u jedan, tako da sačuva duh dela ruskog klasika u senzibilitetu koji je blizak savremenom gledaocu. Za scenografiju je zadužena Vesna Štrbac, dok se za kostime pobrinula Lana Cvijanović.

Uloge tumače Isidora Minić, Janoš Tot, Jelena Petrović, Radmila Živković, Nebojša Dugalić, Radovan Vujović, Miloš Samolov i drugi.

Prve reprize zakazane su za 26. i 27. decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: