Nova vest
Košarka 26

7.5.2024.

22:19

PAO u paklu OAKA arene otišao na fajnal-for

Košarkaši Panatinaikosa su drugi tim koji je izborio plasman na fajnal-for.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Oni su u punoj OAKA areni savladali Makabi u petom meču rezultatom 81:72 i tako posle 12 godina otišli u polufinale Evrolige. 

Najefikasniji u pobedi Panatinaikosa je bio  Kendrik Nan sa 26 poena, Kostas Slukas je imao još jednu dobru partiju sa 15 poena i šest skokova, dok je Uančo Ernengomes upisao 11 poena. Matijas Lesor je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet poena i 11 skokova. 

Kod Makabija je Lorenco Braun bio najefikasniji sa 17 poena. 

Nisu se košarkaši Makabija uplašili gostovanja u Atini pred prepunom OAKA arenom. 

Ponovo je dvorana u Atini bila ispunjena do poslednjeg mesta, što je bilo i očekivano ako se zna da pobenik ove utakmice će obezbediti plasman na fajnal-for Evrolige. 

I dobro je počela gostujuća ekipa koja je imala blagu prednost pa možemo reći tokom celog prvog poluvremena. 

Prednost Makabija je išla do sedam poena kolika je bila najveća razlika u prvom delu meča. Samo u dva navrata je Panatinaikos uspeo da na kratko povede, a posle 20 minuta košarke na semaforu je stajalo 41:41. 

Slična situacija je bila i u trećoj četvrtini, gde smo videli česte promene vođstva. Makabi je imao više vremena prednost na svojoj strani, ali su "zeleni" uspeli da na svoju stranu pretvore vođstvo posle prednosti Makabija od četiri poena. 

Gosti su ušli u period pred kraj trećeg kvartala bez poena, to je PAO iskoristio i sa serijom koševa uspeo da u poslednju četvrtinu uđe sa dva poena prednosti 58:56.

Tvrd start četvrte, Makabi se mučio da dođe do poena, Jorgos Kalaicakis je dodatno raspalio atmosferu u dvorani posle snažnog zakucavanja. Tako je PAO stigao do najveće prednosti od starta meča od pet poena prednosti. 

Nastavili su se problemi Makabija, Braun i Dibartolomeo su promašili otvorene šuteve za dva i tri, dok je PAO trojkom Kendrika Nana povećao svoju prednosti. 

Podeli:

Komentari 26

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 26

Podeli:

Odbojka

Srbija bez šansi protiv Brazila

Odbojkašice Srbije poražene su od Brazilki u četvrtom kolu Lige nacija rezultatom 3:0 (15:25, 19:25, 19:25) u poslednjem meču prvog vikenda koji je igran u Rio de Žaneiru.

Tanjug

16:44

20 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu