Novi album grupe Rammstein kasni - zbog papira

U prošlonedeljnom intervjuu s kompozitorom Svenom Helbigom koji sarađuje s nemačkim metal bendom Rammstein otkriveno je kako se izlazak njihovog predstojećeg osmog albuma odgađa zbog nedostatka papira.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.02.2022.

21:40

Novi album grupe Rammstein kasni - zbog papira
Foto: Profimedia

Helbig je to izjavio za nemački Sakziše u članku objavljenom 7. februara. Prošlog novembra, gitarista Rammsteina Ričard Kruspe je istakao da će album stići pre lansiranja svetske turneje "Neue Deutsche Harte" planirane za ovu godinu.

Međutim, "sam bend trenutno ne zna kada dolazi novi album", navodno je Helbig kazao u intervjuu.

"Trivijalan razlog: nedostatak papira", nastavio je pa dodao: "Moraju da budu u mogućnosti da pošalju veliki broj CD-ova i ploča, odnosno puno knjižica i omota, širom sveta odjednom. A to trenutno verovatno nije izvodljivo."

Helbig je takođe otkrio da je završio rad na albumu pre nekoliko nedelja.
"Ne znaju da li će se turneja održati ove godine. Žele da krenu napred, žele da sviraju, ali umesto toga, kao skoro svi muzičari, oni sede tu i čekaju da se odluke konačno donesu", naveo je.

Takođe je predložio izmene na listi pesama u poslednjem trenutku te je priznao kako se često ne mogu da se dogovore oko detalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: