Garage Fire! Campus Fest 2014

Novo, šesto po redu, izdanje manifestacije Garage Fire! Campus Fest 2014 se održava 1. i 2. jula 2014. na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

09:49

Default images

Na ovoj jedinstvenoj muzičkoj manifestaciji, koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju mladi umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, pa i celog sveta, nastupiće: Plastic Sunday (Niš), Diskurz (Rijeka), Burning Leaf (Pirot), Čikine bombone (Beograd).

Plastic Sunday nastupaju 1. jula u 20 sati. Bend je nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Plastic Sunday su kritičari i redakcija web magazina Popboks proglasili za najbolji novi bend u Srbiji u 2010. Nakon toga je snimljen prvi mini album “Razum traži razloge”, a sa prvim spotom za pesmu "Negde", bend dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste. Značajne nastupe Plastic Sunday imao je na: Gitarijadi u Zaječaru, Jelen Demo Festu u Banjaluci, festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju, serijalu koncerata “Scena Uživo”, zatim na Ušću pre benda Depeche Mode, na prvom serijalu koncerata "Provetravanje" u Nišu, "Garden Rock" festivalu u Podgorici, itd. Trenutno Plastic Sunday radi na svom novom materijalu. Diskurz nastupa 1. jula u 22 časa. Diskurz, oformljen početkom 2006. godine, je uverljivo najmlađi riječki bend ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji. Diskurz je pozornicu delio sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, i bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. Diskografska kuća “Todo Destruido” iz Texasa im je objavila album u Americi. Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj videospotova i realizovao mnogo koncerata. Diskurz je do sada objavio sledeća izdanja: „Diskurz“ (Diskurz Self-release, 2007), „U protivnom“ (Dallas Records, 2009), „Diskurz“ EP na vinylu (Todo Destruido, 2010), „Nova stvarnost“ (Dallas Records, 2011), „U raljama“ EP (Dallas Records, 2011), single „Render“ (Diskurz Self-release, 2012) i aktuelan album „Puls“ (Dallas Records, 2014). Burning Leaf nastupa 2. jula u 20 sati. Bend je osnovan su krajem 2011. godine i od samog početka fokus benda je rad na autorskom materijalu koji se može okarakterisati kao groove/sludge metal. Značajni nastupi su Majska gitarijada u Ljubičevu 2012, koncert u Sofiji sa bendovima Odd Crew i O.H kao i svirka u Nišu. Iza sebe ima dva demo izdanja"Node Vol.1" i "Node Vol.2". Čikine bombone nastupaju 2. jula u 22 časa. Ovaj psychobilly trio je nastao u Beogradu u prolece 1998. godine. Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji, objavile četiri albuma: „Flaming Dynamite“ (2000), „Captain Crash“ (2002), „666.000 Miles on the Wrong way“ (2006) i „Grandpa Candys Early Sides“ (2009), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Novi album bombona je snimljen krajem prosle godine i biće objavljen čim bude izmiksovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: