Šta je značilo biti Rimljanin?

Tokom vikenda, zdanje Skupštine grada Beograda, u kome je postavljena izložba Narodnog muzeja "Biti Rimljanin", biće otvoreno od 10 do 17 časova za sve zainteresovane posetioce.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

17:30

Default images

Sa željom da se svim posetiocima, na što zanimljiviji način odgovori na pitanje ko su bili Rimljani, šta je značilo biti Rimljanin i kako je izgledao život stanovnika rimskog Singudunuma svakake subote i nedelje u terminu od 13 časova do kraja leta biće organizovana stručna vođenja kroz ovu izložbu.

Izložba, realizovana u okviru projekta "Blago nama" koju su osmislili i organizuju Narodni muzej i Skupština Beograda, predstavlja jednu od posebnih prilika susreta sa izuzetnim vrednostima koje se čuvaju u beogradskom Narodnom muzeju.

Izložba "Biti Rimljanin" simbolično predstavlja samo jedan mali deo reprezentativnog arheološkog fonda Muzeja, koji čini više od 300.000 artefakata i numizmata praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: