Netfliks na putu da izgubi 2,8 miliona pretplatnika, vade ga samo dve serije – koja je bolja? ANKETA

Dok se čekaju zvanični rezultati gledanosti Netfliksa u drugom kvartalu godine, bliži pogled na trenutno dostupne podatke o uslugama striming platforme nudi nagoveštaj šta možemo očekivati.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2022.

14:30

Netfliks na putu da izgubi 2,8 miliona pretplatnika, vade ga samo dve serije – koja je bolja? ANKETA
Foto: Profimedia

Performanse 4. sezone serije "Stranger Things" su pažljivo posmatrane u poslednjih mesec i po dana da bi se videlo da li će najnovije putovanje u naopaki svet nadmašiti prošlogodišnji uspeh, serije "Squid Game". Dve nedelje nakon što su poslednje epizode ​​sezone izašle, čini se da je odgovor definitivno ne.

Dok "Stranger Things" ima još dve nedelje da uhvati uspeh serije "Squid Game" (Netfliks rangira svoj najgledaniji sadržaj prema satima gledanosti tokom prvih 28 dana dostupnosti), gledanost četvrte sezone je opala za 38 procenata između prvog i drugog vikenda na Netfliksu, sa više od 301 miliona sati na nešto više od 188 miliona.

Malo je verovatno da će se gledanost odavde povećavati iz nedelje u nedelju, što znači da čak i ako se njen pad uspori, "Stranger Things" će biti malo ispod 1,65 milijardi sati emitovanja, koliki je rekord serije "Squid Game".

Da ne bude zabune, "Stranger Things" je zapravo dostigao impresivne rezultate i stoji kao druga najgledanija TV serija Netfliksa ikada, odmah posle "Squid Game" hita.

Netfliks će naplaćivati deljenje lozinke, korisnici besni: "Vidimo da ste pohlepni"

Ipak, brojke kojima Netfliks može da se pohvatli na kraju drugog kvartala sugerišu da je upotreba striming platforme značajno opala u proteklom tromesečju i da je Netfliks na dobrom putu ka još većem gubitku pretplatnika. Pitanje je, naravno, koliki će taj gubitak biti. Nedavna istraživačka sugerišu da je Netfliks u mogućnosti da izgubi 2,8 miliona pretplatnika na kraju drugog kvartala - 800.000 više nego što je kompanija prognozirala za ovaj kvartal.

Čini se da će Netfliks nastaviti da se suočava sa teškom borbom da povrati pretplatnike, investitore i svoju reputaciju — barem dok ne stigne druga sezona serije "Squid Game".

Koji od dva Netfliksova favorita je po vašem mišljenju bolji? "Stranger Things" ili "Squid Game", pitanje je sad? Odgovorite nam u anketi, pa svoje odgovore obrazložite u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: