Ukleti film doneo nesreću; Glavna glumica zadavljena, a Heder O’Rurk preminula

Za film "Poltergajst" pričalo se tokom snimanja, a jedan od pokazatelja je i prerana smrt protagonistkinje Heder O’Rurk, koja je preminula šest godina nakon premijere ovog filma.

Izvor: Kurir
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mlađana Heder pre toga je ostvarila još nekoliko uloga koje su kritičari i publika nahvalili, ali je u međuvremenu imala brojne zdravstvene probleme. Heder O’Rurk proslavila se kao dete, kada ju je primetio Stiven Spilberg dok je sa porodicom bila u poseti jednom od njegovih studija.

Devojčici, koja je tada imala samo pet godina, Spilberg je odmah ponudio ulogu Kerol En Fleming u filmu "Poltergajst", o porodici čiju kuću opseda misteriozno "prisustvo". Spilberg je napisao scenario i producirao film, ali nije smeo da ga režira zbog ugovora o režiji filma "E.T".

Pošto je i njena starija sestra bila glumica, roditelji Heder O’Rurk pristali su da ona igra u hororu, u kojem je izgovorila čuvenu rečenicu "They’re here", koja i dalje izaziva jezu kod ljubitelja horora.

Ona nije jedina iz originalne ekipe filma koja je prerano umrla. Glavna glumica Dominik Dan zadavljena je samo šest meseci nakon premijere filma, a njen bivši dečko je osuđen zbog njenog ubistva.

Dominik je imala samo 22 godine i "Poltergajst" joj je bio prva uloga na velikom platnu. Holivudski "teoretičari zavere" zbog ova dva slučaja tvrde da je ekipa filma "ukleta".

Heder je imala samo 12 godina kada je preminula od sepse i srčanih problema, izazvanih urođenom bolešću sistema za varenje koji joj nije na vreme dijagnostikovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu