Još jedna nagrada u Berlinu za srpski film o nestalim bebama

U konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta berlinska publika ovogodišnjeg Berlinala dodelila je drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama srpskom filmu "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Film "Šavovi", reditelja Miroslava Terzića u produkciji West End Production iz Beograda, već je osvojio nagradu stručnog žirija za najbolji evropski film Panorame i dobio je specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske Asocijacije Art House bioskopa.
"Šavovi" će imati svoju nacionalnu premijeru 1. marta u okviru 47. FEST-a, a 14. marta će započeti svoj bioskopski život u Srbiji i Evropi.

"Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o Šavovima posle svetske premijere na Berlinalu su istakli da film pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe ima i veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala," izjavila je Milena Trobozić Garfield. Ona i Uliks Fehmiu su jedni od producenata filma "Šavovi".

strana 1 od 40 idi na stranu