Kultura

Utorak, 30.10.2012.

13:15

Wilco: Stari hit u novom ruhu

Nova verzija klasika "I Got You (At the End of the Century)" benda Wilco iz 1996. pojaviće se u filmu „This Is 40” Džada Apataua, po specijalnoj želji reditelja.

Izvor: B92

Default images

Wilco je snimio novu verziju ekskluzivno za film u kome glume Pol Rad i Lesli Man a koji je opisan kao „neka vrsta nastavka” velikog hita „Knocked Up”. Međutim, inspiracija je reditelju došla iz njegovog drugog filma.

 

„U 'Funny People' lik Seta Rogena je veliki fan Wilca pa smo dosta koristili njihovu muziku”, objašnjava Apatau za The Hollywood Reporter. „Dok sam pisao ovaj film naišao sam na akustičnu verziju 'I Got You' na YouTubeu koju su Džef Tvidi (pevač) i Džej Benet (pokojni gitarista) svirali u jednoj TV emisiji sa prizvukom kantrija i bluegrassa. Mnogo mi se dopala i pitao sam Džefa da li bi snimio numeru u tom stilu. Na svu sreću, pristao je.” 

 

Aptau je opisao Tvidija i menadžera benda Tonija Margeritu kao „divne ljude”.

„Koncerti Wilca su uvek neverovatno iskustvo koje obara s nogu. Bend je u isto vreme vrlo precizan i potpuno slobodan. Njihov rad mi je velika inspiracija”.

Na pitanje kako pesma, u sporijoj verziji, upotpunjuje priču o bračnom paru koji se nalazi na raskrsnici, Apatau kaže - bez želje da otkrije previše detalja - da će ona poslužiti kao prijatan završetak.

„Osim komičnih scena u filmu ima dosta svađa, i osećao sam da je važno da kod publike poslednji utisak bude pomisao 'Imam tebe i to je sve što mi treba'”.

„This Is 40” premijerno će biti prikazan 21. decembra, a muzika iz filma naći će se u prodaji 11. decembra. 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: