Varajeti: Paskaljević je legenda

Najuticajniji filmski časopis u svetu "Varajeti" (Variety), najavljujući Međunarodni filmski festival u Torontu, posebnu pažnju je posvetio srpskom kandidatu za Oskara, filmu Gorana Paskaljevića "Kad svane dan", saopštila je danas kuća "Intermedia Netvork".

Izvor: Tanjug
Podeli

Časopis je izdvojio Paskaljevićevo ostvarenje, zajedno sa filmom "Everyday" Majkla Vinterbotoma, koji će imati svoje premijere u okviru prestižne festivalske kategorije "Masters".

Selekcija "Masters" obuhvatiće 14 filmova reditelja koji su, kako je navadeno, zaslužili status "modernih filmskih legendi", a među njima su Mihael Haneke, Kristijan Minđiju, Abas Kjarostami, Bernardo Bertoluči, Kim Ki-duk i drugi.

"Verajeti" je povodom predstojećeg festivala u Torontu objavio i listu zvanica koje će prošetati crvenim tepihom: Tom Henks, Penelope Kruz, Brus Vilis, Gvinet Paltro, Robert De Niro, Marion Kotjar, Džoni Dep.

Domaći kandidat za nagradu Oskar u kategoriji strani film, ostvarenje "Kad svane dan", koje svedoči o tragičnoj sudbini Jevreja tokom Drugog svetskog rata, na programu festivala je 9. septembra.

Na festivalu u Torontu publici će biti predstavljeno ukupno 289 filmova iz različitih zamalja, od kojih će 146 biti premijerno prikazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu