KCB dobija digitalnu dvoranu

U četvrtak 3. maja u podne biće otvorena renovirana, digitalna bioskopska dvorana u Kulturnom centru Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

13:20

Default images

Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda 3. maja će početi da radi kao digitalni bioskop, pa se tako ova dvorana svrstava u još jedan u nizu digitalizovanih bioskopa u Beogradu.

Tako će biti osavremenjen sada najstariji bioskop u gradu, koji svakodnevno radi već punih 49 godina sa isto toliko starim 35mm projektorima, tada domaće marke "Iskra", najavljeno je iz DKC-a

"Svojom programskom orijentacijom ka visokovalitetnim i umetničkim filmovima, a u poslednjih desetak godina i s posebnim naglaskom na evropskim kinematografijama, DKC je mesto na kome su se generacije upoznavale s filmskom umetnošću i ostvarenjima različitih autora, porekla, žanrova i dužina", dodaje se u najavi otvaranja renovirane dvorane.

Bioskopska dvorana Kulturnog centra Beograda je prvi beogradski bioskop koji je 2005. godine primljen u evropsku mrežu bioskopa okrenutih prikazivanju umetničkih i evropskih filmova – Eurimages/Europa Cinemas, a ujedno je i prvi bioskop u gradu koji je digitalizovan zahvaljujući podršci Programa digitalizacije evropskih bioskopa Eurimaža.

Digitalizaciju Dvorane Kulturnog centra Beograda podržali su zatim Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Gradska optina Stari grad.

Novu digitalnu bioskopsku dvoranu će u ćetvrtak otvoriti Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Predrag Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednica opštine Stari Grad Mirjana Božidarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: