Parada najgledanija u regionu

Film “Parada” Srđana Dragojevića, od prošlog vikenda, postao je najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje računajjući ukupnu gledanost, sopštila je producentska kuća “Delirium films”.

Podeli

Dragojevićev film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BIH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju, saopštio je producent.

“Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer "Parada" je "pokazna vezba" da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom "a oni su nama...", ja kažem - A sta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za "Paradu" čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu "vrtešku" međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem" rekao je reditelj Srđan Dragojević.

Film/TV

Džoli na premijeri u Hrvatskoj

Holivudska glumica Anđelina Džoli prisustvovaće 17. februara hrvatskoj premijeri svog debitantskog rediteljskog ostvarenja "U zemlji krvi i meda" u "Sinestar Areni IMAX" u Zagrebu, najavila je distributerska kuća "Blitz Film i Video".

Film/TV utorak 31.01. 17:46 Komentara: 5

Šotra: Još jedan film o maturantima

Reditelj Zdravko Šotra izjavio je da uz njegov novi film "Šešir profesora Koste Vujića", čija će premijera biti 1. februara u "Sava centru", publika može da se upozna sa našom kulturnom istorijom, a i da se zabavi.

Film/TV utorak 31.01. 15:40 Komentara: 2

Izašao program Berlinala

Novi filmovi Bilija Boba Torntona i Roberta Patinsona, priča o Mariji Antoaneti sa Dajanom Kruger u glavnoj ulozi, kineski ep "White Deer Plain" (Polje belog jelena) naći će se među 18 ostvarenja koji će se takmičiti za nagrade predstojećeg 62. filmskog festivala u Berlinu.

Film/TV utorak 31.01. 15:33 Komentara: 2

Svet Hobita u Lego izdanju

Kompanija za izradu igračaka "Lego" i producentska kuća "Vorner braders" potpisali su ugovor o proizvodnji figurica zasnovanih na likovima iz filmske trilogije "Gospodar prstenova", prenosi danas "Holivud riporter".

Film/TV utorak 31.01. 13:21 Komentara: 0

Spomen ploča za Jovana Hristića

Danas je otkrivena spomen ploča Jovanu Hristiću na zgradi u Skerlićevoj ulici broj 26, u čijem dvorištu je bila smeštena kuća u kojoj je ovaj književnik živeo od 1945. do 1993. godine.

Film/TV ponedeljak 30.01. 15:54 Komentara: 1
strana 1 od 55 idi na stranu