Parada najgledanija u regionu

Film “Parada” Srđana Dragojevića, od prošlog vikenda, postao je najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje računajjući ukupnu gledanost, sopštila je producentska kuća “Delirium films”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

09:55

Default images

Dragojevićev film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BIH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju, saopštio je producent.

“Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer "Parada" je "pokazna vezba" da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom "a oni su nama...", ja kažem - A sta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za "Paradu" čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu "vrtešku" međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem" rekao je reditelj Srđan Dragojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

20 h

Podeli: