Aleksandar Vučić ugostio opersku divu Invu Mulu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi "Boemi" Đakoma Pučinija.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

13:58

Aleksandar Vučić ugostio opersku divu Invu Mulu
Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, gostovanje Inve Mule, koja je poznata i po svojoj ulozi u filmu "Peti element", realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra opere i baleta iz Tirane.

Premijer Vučić i albanska umetnica Mula konstatovali su da ovaj nastup predstavlja preduslov za jačanje kulturne saradnje dveju zemalja i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa.

Oni su naglasili da je neophodno raditi na povećanju broja poseta i gostovanja umetnika, kako u Srbiji tako i u Albaniji, kao i na realizaciji zajedničkih kulturnih događaja. Poželevši uspešan sutrašnji nastup Invi Muli u Beogradu, premijer Vučić je rekao da je ponosan što je imao priliku da se susretne sa tako velikom umetnicom i zahvalio joj što radi na produbljivanju odnosa Srbije i Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: