Upoznajte sve zvezde BDW 2013

S obzirom da je arhitektura aktuelna tema u Beogradu zbog održavanja 8. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, organizator predstavlja najinovativnije arhitekte, dizajnere enterijera, građevinske kompanije i urbaniste koji dolaze u Beograd na BDW konferenciju 2013.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

10:56

Default images

"Pridružite se globalnim superzvezdama poput Alvara Size, industrijskog inovatora Dana Rosegarda, alpskih majstora betona Marte.marte, nove skandinavske zvezde Johanesa Norlandera. Prvi dan BDW konferencije, 6. jun, ćemo zaokružiti predstavljanjem važnih regionalnih zvezda godine - studija Gigodesign iz Slovenije i francusko/srpskog dizajnera neverovatnog talenta - Darka Mladenovića."

ALVARO SIZA, PORTUGAL
Najpoznatiji portugalski arhitekta Alvaro Siza konačno na BDW konferenciji! Učite od dobitnika prestižne Pritzker nagrade koju je osvojio za projekat obnove istorijskog komercijalnog sektora u oblasti Chiado u Lisabonu, koji je bio potpuno uništen u požaru. Sizin "poetski" modernizam se oslanja na kontekst osvetljavanja univerzalnih uslova. Većina njegovih najpoznatijih radova nalazi se u njegovom rodnom gradu Portu : Boa Nova kuća čaja, Arhitektonski fakultet i Seralves muzej savremene umetnosti.

DAN ROSEGARD, HOLANDIJA
Da li ste znali da putevi mogu da razmišljaju zajedno sa vozačima i automobilima? U Holandiji se već grade novi putevi koji su potpuno samoodrživi, bezbedni i intuitivni. “Pametni autoputevi” Dana Rosegarda predstavljaju novi interaktivni koncept. Putevi se uz korišćenje interaktivnog svetla, pametne energije i saobraćajne signalizacije prilagođavaju specifičnim situacijama u saobraćaju. Dan Rosegard će vas provesti kroz budućnost auto-transporta u ovom veoma važnom trenutku za Srbiju, koja konačno treba da uhvati korak sa planovima za izgradnju ključnih evropskih autoputeva kroz našu zemlju, i takođe prikazati sve ostale aspekte svog nagrađenog inovativnog opusa.

MARTE.MARTE ARCHITECTS, AUSTRIJA
Arhitekstonski studio Marte.marte će vam predstaviti nekoliko izuzetnih alpskih projekata. Arhitekte Bernhard i Štefan Marte su otvorili zajednički arhitektonski studio u svom rodnom gradu Vajleru. Pomogli su izdavanje više publikacija i organizovanje izložbi kao što je "Emerging Architecture 01" i takođe bili članovi žirija na raznim evropskim takmičenjima. Osvajači su brojnih nagrada, među kojima se izdvaja Austrijska državna nagrada za industrijsku i komercijalnu arhitekturu.

JOHANES NORLANDER, ŠVEDSKA
Kako istovremeno postati uspešan arhitekta i dizajner nameštaja? Johanes Norlander iz Švedske će vam pružiti detaljnije objašnjenje na BDW konferenciji. Norlander dizajnira nameštaj za švedske kompanije poput Nole i Asplunda, kao i japanske E&Y and Collex. Kompanija Johanes Norlander Arkitektur AB radi za privatne, javne i korporativne klijente i specijalizovana je u različitim oblastima savremene arhitekture. Sposobnost dizajnera da prožima arhetipske objekte poetskom dimenzijom bi mogla da se opiše kao minimalizam u njegovim metodama rada, ali krajnji rezultat je često potpuno ispunjen uživanjem na granici izobilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: