Zoran Živković o srpskoj fantastici u prevodu

Jedan od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca, Zoran Živković, u četvrtak 12. decembra u 19h u Ustanovi kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, Beograd), održaće predavanje "Srpska fantastika u prevodu".

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

09:44

Default images

Predavanje će biti posvećeno pitanjima koja se tiču ostvarivanja potrebnih preduslova da književna dela domaćih autora budu objavljena u edicijama stranih izdavača, kao i važnosti ovog procesa kako za same autore tako i za srpsku književnost i kulturu uopšte.
Predavanje "Srpska fantastika u prevodu" prvo je u nizu književnih dešavanja, koja će se narednih meseci održati u Ustanovi kulture Palilula, a kojima će biti najavljen Festival fantastične književnosti “Art-Anima” (maj 2014. godine).

Organizatori književne večeri i budućeg festivala su: sajt za promociju fantastične književnosti "Art-Anima" (art-anima.com), Ustanova kulture Palilula i Pokret za unpređenje i afirmaciju nauke, kulture i informacionih tehnologija "Punkt".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: