Čak Beri se vraća na scenu

Još aktivan i u 86. godini, živa muzička legenda Čak Beri najavio je povratak na scenu sa šest novih pesama, od kojih su neke napisane pre 16 godina, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.10.2012.

14:28

Default images

"Čim pronađem nekog ko će me voditi, a i ja znam ponešto o biznisu, želim da objavim nove pesme", rekao je Beri novinarima u Rokenrol holu slavnih gde mu je sinoć uručena nagrada "American Music Masters" (Američki muzički majstori) i priređen koncert u njegovu čast.

Pionir rokenrola, čiju karijeru su obeležili hitovi "Roll Over Beethoven", "Sweet Little Sixteen" i "Johnny B. Goode", nije želeo da otkriva ništa detaljnije o novim pesmama, ni datum njihovog objavljivanja.

"Možda su stare, ali pripadaju istom tipu muzike koji sam svirao", rekao je Beri.

Na sinoćnom koncertu u Berijevu čast nastupili su Irni Ajl i Deril DMC MekDenijels, Džo Bonamasa, Rik Derindžer, Rozi Flores, Džon Fulbrajt, Dejvid Johansen, Roni Hokins, Stiv Džordan i Mrl Hagard.

Beri, koji još jednom mesečno nastupa u klubu u predgrađu Sent Luisa, posavetovao je svoje mlađe kolege da nastave da sviraju rok i da budu ljubazni prema svojim fanovima.

Povodom dodele nagrade "American Music Masters" Beriju, u Rokenrol holu slavnih priređena je izložba na kojoj je predstavljena njegova odeća koju je nosio na sceni, gitara, ugovor iz 1958. godine, program njegove britanske turneje 1964. i drugo.

Prethodni laureati iste nagrade su Areta Frenklin, Dženis Džoplin i Vudi Gatri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: