Lutkarska predstava Ko je Loret

Lutkarska predstava "Ko je Loret", u režiji Katarine Petrović, premijerno će biti izvedena 27. marta, na Svetski dan pozorišta, na sceni Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

Izvor: Beta

Sreda, 25.03.2009.

13:39

Default images

Priču francuske autorke Florans Kadije "Ko je Loret", o devojčici s Daunovim sindromom, dramatizovala je Milena Depolo, a u predstavi igraju Jelena Ilić, Tatjana Stanković, Aleksandra Anđelković, Miloš Anđelković i Goran Balančević.

Predstava "Ko je Loret" napravljena je sa ciljem da deci približi ideju o tome da je svaka različitost prihvatljiva, odnosno da doprinese uključenju dece sa smetnjama u razvoju u društvo, rekla je na konferenciji za novinare direktorka Malog pozorišta Anja Suša.

"Ko je Loret" je druga premijera u jubilarnoj, 60. sezoni Malog pozorišta "Duško Radović".

Prošle nedelje premijerno je izvedena predstava "Oliver Tvist", a prema najavama Anje Suše, tokom godine na scenu tog teatra biće postavljene i predstave "Ričard Treći" Vilijama Šekspira, "Šest lica traži pisca" Luiđija Pirandela i "Buđenje proleća" Franka Vedekinda.

Za sam jubilej, 23. oktobar, Suša je najavila premijeru dečje opere Filipa Glasa, koja se priprema u saradnji s preduzećem "Jugokoncert".

"U jubilarnoj godini želimo mladoj publici što više da približimo velika dela svetske književnosti namenjena tom uzrastu", rekla je Anja Suša.

Direktorka Malog pozorišta "Duško Radović" rekla je da se nada da će uskoro biti rešeni svi administrativni problemi zbog kojih je više puta odložena rekonstrukcija zgrade tog dečjeg teatra u Aberdarevoj ulici.

Gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner podsetila je da još 2006. godine pripremljen projekat za obnovu i preuređenje Malog pozorišta, koje bi tokom radova bilo smešteno u bioskopu "Jugoslavija".

"Potrebno je, međutim, preurediti prostor bioskopa, što je, zbog administrativnih problema, nekoliko puta odloženo", rekla je Ivana Avžner.

Prema njenim rečima, projekat rekonstrukcije Malog pozorišta sada je poveren novoosnovanoj gradskoj Agenciji za investicije, tako da bi rekonstrukcija teatarskog zdanja mogla da počne za oko godinu dana.

Malo pozorište "Duško Radović" ove godine proslavlja šezdeset godina od prve premijere - predstave "Pepeljuga" u režiji Predraga Dinulovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: