Četvrtak, 25.02.2010.

19:27

Viši nivo reka u Kolubarskom okrugu

Posle topljenja snega i novih padavina nivo reka u valjevskom kraju je porastao, a najozbiljnija situacija je u opštini Ub.

Izvor: Beta

Default images

Zamenik predsednika te opštine Sava Sarić rekao je za agenciju Beta da su nadležne republičke institucije dozvolile da se "reka Ub pusti u ribnjak u selu Dokmir, pa je tako Ub spasen od većih poplava". Sarić je dodao da reka Ub "odavno nije bila tako velika", dok se "špic vodostaja Tamnave očekuje noćas i sutra ujutru".

"Najviše problema ima u selima Novaci, Brezovica, Takovo, Sovljak i Crvena Jabuka, kao i u ubskom naselju Talovi, mada velike vodene oaze postoje i tamo gde je Tamnava regulisana, u selima Brgule i Liso Polje", rekao je Sarić.

Opštinski krizni štab je procenio da je ugroženo oko 200 domaćinstava, pa je zbog povećanog nivoa reka Kolubare, Uba i Tamnave proglašena redovna odbrana od poplava.

Na ugroženom području su danas korišćeni mehanizacija i pumpe za izbacivanje vode, a meštanima je deljena voda za piće.

U opštini Lajkovac, od Slovca do Chelija, reka Kolubara je poplavila nekoliko stotina hektara oranica, a najteža situacija je u selu Nepričava, dok su u Lajkovcu ugrožena domaćinstva iza pruge Beograd-Bar, u blizini Železničke stanice.

U valjevskom prigradskom naselju Gorić ugroženo je 20 domaćinstava, a situacija je najozbiljnija u sedam kuća koje su potpuno opkoljene vodom.

Gradski štab za elementarne nepogode danas je vanredno zasedao i naložio niz mera kako bi se sprečilo da voda uđe u ugrožene stambene objekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: