Petak, 15.01.2010.

21:34

Odloženo suđenje Berluskoniju

Suđenje premijeru Italije Silviju Berluskoniju, optuženom da je podmitio advokata da laže u njegovu korist u dva sudska slučaja, odloženo je za 27. februar.

Izvor: Tanjug

Default images

Berluskoni je optužen da je tokom devedesetih godina sa 450.000 evra podmitio Dejvida Milsa, svog bivšeg advokata, da ne svedoči o detaljima njegovih veza sa of - šor kompanijama, prenosi BBC. Prema navodima suda, suđenje Berluskoniju odloženo je dok ne bude zaključen žalbeni postupak u slučaju Milsa, osuđenog u ferbruaru 2009. na četiri i po godine zatvora.

Premijer Italije odbacio je optužbe i nije se pojavio na današnjem saslušanju pred sudom u Milanu.

Postupak protiv Berluskonija obnovljen je u oktobru prošle godine nakon što mu je Ustavni sud Italije oduzeo imunitet koji ga štiti od procesuiranja dok se nalazi na premijerskoj funkciji.

Prethodna suđenja održana su tokom 1997. i 1998. godine.

Popularnost Berluskonija, italijanskog medijskog tajkuna čije se bogatstvo procenjuje na milijarde dolara, porasla je nakon napada ne njega u decembru prošle godine, kada je lakše povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: