Četvrtak, 30.08.2007.

11:28

Masna mrlja na Dunavu kod Vukovara

Na Dunavu kod Vukovara jutros se pojavila masna mrlja u dužini od oko tri do četiri kilometara i širine jedan metar.

Izvor: B92

Default images

Stručnjaci Hrvatskih voda i policija nalaze se na licu mesta ali sastav mrlje još nije utvrđen. Kako je prenela novinska agencija Hina, trenutno se iz reke analiziraju uzorci vode u službama Hrvatskih voda.

Masna mrlja koja se jutros pojavila kod Vukovara za sada nije stigla i na teritoriju Srbije ali su nadležne službe na oprezu, izjavila je za B92 Dragana Milovanović, šef odseka za strateško planiranje i upravljanje u Ministarstvu poljoprivrede:

"Za sad kod nas nije primećena mrlja, naši inspektori i osmatrači su na terenu i čim bude i ako bude osmotrena, obavestićemo javnost i preduzeti neophodne korake. Ne možemo s preciznošću da kažemo da se neće ovde pojaviti. Ako se bude pojavila HMZ će uraditi analizu kvaliteta voda, a javno vodoprivredno preduzeće preuzeće poslove iz svojih nadležnosti", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

13 min

Podeli: