Četvrtak, 24.06.2021.

06:50

Upozorenje - rashlađenje - ne nadajte se mnogo

U Srbiji se danas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. RHMZ jutros izdao i upozorenje.

Izvor: Tanjug

Upozorenje - rashlađenje - ne nadajte se mnogo
Ilustracija: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najtoplije će biti u Loznici, Kragujevcu, Negotinu i Kraljevu gde će temperatura dostizati do 38 stepeni, dok se u Beogradu očekuje 37 stepeni.

I u većini drugih mesta temperatura neće pasti ispod 33 podeljka, a samo će na Kopaoniku biti malo svežije, 28 stepeni.

Na području Srbije do petka, 25. juna, očekuje se toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni Celzijusa, a u četvrtak lokalno i do 40 stepeni Celzijusa, upozorio je danas RHMZ.

Od subote, 26. juna, do ponedeljka 28. juna očekuje se osveženje i pad temperature za pet do osam stepeni, a zatim ponovo veoma toplo vreme, dodaje RHMZ.

Narandžasti meteo-alarm podrazumeva da se vreme smatra opasnim.

Kako se objašnjava na sajtu RHMZ, to znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

"Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detal?ima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objašnjava RHMZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: