Četvrtak, 17.06.2021.

14:45

Najveća zaplena kokaina u Turskoj - tona nađena u luci Mersin

Turski carinski službenici zaplenili su čak jednu tonu kokaina skrivenog u kontejnerima sa bananama.

Izvor: Tanjug

Najveća zaplena kokaina u Turskoj - tona nađena u luci Mersin
Ilustracija: EPA-EFE/ELVIRA URQUIJO A.

To je, prema rečima turskog ministra trgovine Mehmeta Musa, najveća količina kokaina koja je ikada zaplenjena u toj zemlji.

Kokain je zaplenjen u luci Mersin na jugu Turske i to na brodu registrovanom u Liberiji koji je u tu luku stigao iz Ekvadora, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera Mersina, a prenosi Hurijet.

Carinici su pokrenuli operaciju nakon dojave da brod koji je isplovio iz Ekvadora nosi jednu tonu kokaina, dodaje se u saopštenju.

Droga je bila raspoređena u 1.000 pakovanja smeštenih u kontejnere sa bananama.

Prošle godine je, u okviru akcija suzbijanja trgovine drogom u Turskoj, zaplenjena rekordna količina opojnih droga, i uhapšen je najveći broj osumnjičcenih za trgovinu drogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: