Nedelja, 23.07.2017.

13:46

Rakić: Srpska lista neće učestvovati na konsultacijama

Srpska lista neće ići na konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice kosovske skupštine, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Izvor: Tanjug

Rakić: Srpska lista neće učestvovati na konsultacijama

"Kao predsednik Srpske liste zahvaljujem se na pozivu za konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice Skupštine i mogu najaviti da Srpska lista neće ići na taj sastanak", saopštio je Rakić.

Kako navodi, poslanici Srpske liste će se odazvati pozivu za verifikaciju mandata u skladu sa zakonom,

"Ali ne želimo da srpski poslanici i srpski narod bude između čekića i nakovnja", ističe on.

Predsednika Srpske liste je istakao da će, nakon što bude poznato ime mandatara, biti obavljene konsultacije sa Beogradom i doneta odluku o eventualnim koalicijama.

"Spremni smo za razgovore jer dijalog nema alternativu, ali smo spremni i da ukrstimo politička koplja kako bi nastavili politiku mira koju je započeo predsednik Aleksandar Vučić. Nas ne zanimaju funkcije i broj ministarskih mesta, već bolji život za Srbe na Kosovu i Metohiji", naveo je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: