Kako funkcioniše plan rušenja Srbije: Đilasova opozicija preko šiptarskih lobista želi do nezavisnosti KiM

Dejli Bist, jedan od najuticajnih portala u SAD, objavio je analizu o tome kako Bob Menendez uzima novac zarad promocije nezavisnosti KiM, na štetu Srbije.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2024.

11:35

Kako funkcioniše plan rušenja Srbije: Đilasova opozicija preko šiptarskih lobista želi do nezavisnosti KiM
Foto: Printscreen

Naime, u pomenutom tekstu je do tančina objašnjeno kako Menendez uzima novac od Šiptara da bi promovisao nezavisnost tzv. Kosova i napadao Srbiju. Poveznica u ovoj celoj priči je američki Albanac Gazmend Lita.

Tačnije, u opširnom tekstu otkriveno je kako funkcioniše plan rušenja Srbije, to jest kako Đilasova i Marinikina prozapadna opozicija tesno sarađuje sa najvećim šiptarskim lobistima koji se bore za nezavisno "Kosovo".

Treba istaći činjenicu da u poslednje vreme u Briselu na prijem stižu iskučivo lobisti koji imaju jedan i jasan cilj - ukloniti predsednika Vučića i na vlast u Srbiji vratiti poslušnike Zapada, ističu Novosti.

Kako piše Dejli Bist, skandal koji se brzo širi oko senatora Boba Menendeza usredsređen je na njegove navodne intervencije u ime egipatske i katarske vlade - za koje savezni tužioci tvrde da je napravio u zamenu za mito, uglavnom od firme kojoj je Kairo dao ekskluzivna prava na rukovanje snabdevanjem mesa. Ali istraga ovog medija ukazuje na umešanost još jednog biznismena, osim dvojca koji je optužen zajedno sa senatorom u septembru, a koji je povezan sa trećom nacijom u čije unutrašnje i međunarodne intrige se umešao nekada moćni Menendez - Albanijom.

Sve detalje možete pročitati OVDE.
Foto: Printscreen/facebook.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: