Iran napao Erbil u severnom Iraku: Eksplozije u zoni američkih baza VIDEO

Iranska revolucionarna garda saopštila je da je napala "špijunske centre i mesta gde se okupljaju antiiranske terorističke grupe" u iračkom Erbilu.

Izvor: Tanjug, RIA

Ponedeljak, 15.01.2024.

23:45

Iran napao Erbil u severnom Iraku: Eksplozije u zoni američkih baza VIDEO
Ilustracija: Profimedia

Ovo su večeras preneli iranski državni mediji.

Napad je izveden u ponoć kao odgovor na nedavne terorističke zločine neprijatelja islamskog Irana i špijunski štab i mesta okupljanja antiiranskih terorističkih grupa, su gađana balističkim projektilima IRGC i uništena, saopštila je Iranska revolucionarna garda, prenela je državna iranska agencija IRNA.

Aerodrom Erbil obustavio je saobraćaj nakon eksplozija koje su se čule iznad grada, rekla su Rojtersu tri iračka bezbednosna izvora.

Agencija Šafak prenosi, pozivajući se na nezvanični izvor iz iračke avio-kompanije, da su letovi na aerodromu privremeno obustavljeni zbog raketnog napada koji je pogodio vazdušnu luku i obližnji američki konzulat. Agencija Šafak prenosi, pozivajući se na nezvanični izvor iz iračke avio-kompanije, da su letovi na aerodromu privremeno obustavljeni zbog raketnog napada koji je pogodio vazdušnu luku i obližnji američki konzulat.

pic.twitter.com/uNTjQhkihq

— Pluton (@Pluton45873221) January 15, 2024
Baza i konzulat su prema nezvaničnim informacijama napadnuti projektilima i dronovima sa teritorije Irana.

Odgovornost za napad je preuzela Iranska revolucionarna garda koja je navela da je napad odgovor na nedavne terorističke napade u Iranu.

pic.twitter.com/u7GLsVEBc6

— Pluton (@Pluton45873221) January 15, 2024
IRGC takođe navodi da je ispalio seriju balističkih projektila na jedan od glavnih štabova izraelske spoljne obaveštajne službe Mosad u Iračkom Кurdistanu i uništio ga.

"Štab je bio centar za razvoj specijalnih operacija i planiranje terorističkih napada u regionu Bliskog istoka i posebno u Iranu," dodaje IRCG.

pic.twitter.com/MTE0QTyp5H

— Pluton (@Pluton45873221) January 15, 2024

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: