Ponedeljak, 25.12.2023.

12:53

Lukašenko otputovao

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otputovao je u radnu posetu Rusiji.

Izvor: Tanjug

Default images
Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On će u Sankt Peterburgu učestvovati najpre na samitu Evroazijske ekonomske unije (EES), a potom i na samitu Zajednice nezavisnih država (ZND), saopštila je danas pres-služba beloruskog predsednika.

"Šef države će 25. decembra u Sankt Peterburgu učestvovati na sastanku na vrhu Evroazijskog ekonomskog saveta (EES), a 26. decembra će učestvovati na neformalnom sastanku lidera Zajednice nezavisnih država (ZND)", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Samit EES baviće se sa više od dvadesetak odvojenih pitanja, koja se, izmedju ostalog, tiču ključnih oblasti za dalji razvoj integrativnih procesa unutar trgovinskog bloka, medjunarodnih aktivnosti, makroekonomske politike i nastojanja da se eliminišu barijere i smanje ograničenja unutar tržišta EES.

Lukašenko je u maju na sastanku Evroazijskog ekonomskog saveta u Moskvi podržao inicijativu predsedavajuće Rusije da se utvrde pristupi, koji ce se primeniti u oblikovanju nove strategije unapredjenja evroazijskih integracija do 2030. i do 2045. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: