Utorak, 19.12.2023.

13:15

Erdogan: Svet očekuje...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države imaju istorijsku odgovornost u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

"Svet od njih očekuje da zauzmu stav kako bi zaustavili izraelsku agresiju", rekao je Erdogan novinarima po povratku iz Budimpešte.

On se dotakao i uloge Turske u rešavanju sukoba i dijalogu između palestinskih frakcija Hamasa i Fataha, prenosi Dejli sabah.

Napomenuo je da bi dve frakcije, koje su bile u zavadi pre izbijanja poslednje faze sukoba, mogle unaprediti svoje razgovore za potpuno pomirenje, u čemu im, kako je naveo, može pomoći Turska.

Govoreći o učlanjenju Švedske u NATO, koje treba da odobri turski parlament, Erdogan je rekao da bi tome mogao da doprinese stav SAD i Kanade.

Turski predsednik je napomenuo da bi "pozitivan razvoj" u prodaji aviona F-16 Turskoj uticao na stav parlamenta o učlanjenju Švedske u NATO.

On je najavio da će uskoro razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o oživljavanju žitnog koridora usred ukrajinsko-ruskog sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: