Euleks povećao stepen spremnosti na severu Kosova

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) povećala je stepen svoje spremnosti u Severnoj Mitrovici.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2023.

12:45

Euleks povećao stepen spremnosti na severu Kosova
Foto: Profimedia

U Severnoj Mitrovici je danas novoizabrani gradonačelnik Erden Atić položio zakletvu, rekli su za Kosovo onlajn iz Euleksa, ističući da su njihove snage u pripravnosti 24 sata i spremne za brzo reagovanje.

"S obzirom na ceremoniju polaganja zakletve, Euleks je povećao stepen svoje spremnosti. Formirana policijska jedinica Misije i rezervna policijska jedinica spremne su da podrže Kosovsku policiju kao odgovorne za bezbednosnu situciju, ako se to zatraži i ako je potrebno, u održavanju stabilnosti Kosova i bezbednosti svih zajednica na tim prostorima", rekli su iz Euleksa.

Oni su tako odgovorili na pitanje iz naše redakcije da li Euleks, povodom polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice, koja je zakazana za 19. maj, planira da poveća prisustvo i broj patrola u Severnoj Mitrovici i drugim opštinama na severu.

U svom odgovoru su istakli da Euleks pomno prati dešavanja na severu Kosova kroz prisustvo svoje formirane policijske jedinice i rezervne policijske jedinice, kao i njihovih viših policijskih savetnika i drugog osoblja prisutnog u toj oblasti, a u bliskoj koordinacija sa Kosovskom policijom i KFOR-om.

"Pored toga, Snage za brzo reagovanje su u pripravnosti 24 sata dnevno u Mitrovici sa veoma kratkim vremenom odziva", poručuju iz Euleksa.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: