Sreda, 22.02.2023.

17:56

Vučić: Srbija će ostati na crvenim linijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon obilaska štandova na Međunarodnom sajmu turizma.

Izvor: B92

Vučić: Srbija će ostati na crvenim linijama
Foto: Profimedia

Na prvo pitanje da li se očekuje potpisivanje evropskog predloga i da se iz EU očekuje neka vrsta prihvatanja, Vučić je rekao:

"Srbija će ostati na crvenim linijama kao što je ponovila više puta. Sve što sam rekao u narodnoj skupštini, ja razumem vašu brigu, mnogo je teških noći pred nama. Ali Srbija će se držati onoga što je rečeno u Narodnoj skupštini ma šta da bude", rekao je Vučić.

"Lično sam radio to u razgovoru i sa KFOROM i sa Lajčakom. U pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM smo to slali", rekao je Vučić na pitanje da li se obraćao zvaničnicima EU na izgradnju policijskih baza na serveru Kosova i Metohije.

Vučić: "Još 100 hiljada vaučera" VIDEO

Na pitanja o Ukrajini, Vučić je rekao:

"Sedeo sam pored ukrajinskog premijera, to je nama prijateljska zemlja, nemamo ništa protiv Ukrajine, naprotiv, solidarišemo se sa narodom Ukrajine. Razgovarao sam sa Kulebom u Njujorku, sa ambasadorom, obišao ukrajinske izbelglice u Vranju, poslao pomoć, ne vidim šta je problem u ponašanju Srbije osim toga što mi ne pokazujemo neprijateljstvo prema Ruskoj federaciji, Srbija se zalaže za mir tako je bilo i tako će uvek da bude."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: