NATO gubi "živce", okreće "leđa" Ukrajini?

Američki Si-En-En analizirao je situaciju u Ukrajini i jedinstvo Zapada u podršci Kijevu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.01.2023.

09:52

NATO gubi
Foto: Profimedia

Došli su do zaključka da bi Severnoatlantski savez (NATO) mogao da izgubi strpljenje ili živce zbog iskoruka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom.

"NATO bi mogao da izgubi strpljenje zbog isporuka oružja, i da izabere ekonomsku korist u odnosu na dugoročnu bezbednost, i založi se za mir koji bi bio nepovoljan za Kijev", ocenio je jedan od urednika Si-En-Ena Nik Pejton Volš.

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara.

Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob slanjem oružja Kijevu. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno- kosmičkih snaga u susednoj republici.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je takođe podsetio da "pumpanje" Ukrajine municijom sa Zapada ne doprinosi pregovaračkom procesu i da će imati negativan efekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: