Nedelja, 23.10.2022.

13:14

SBB izgubio kompas: Pored B92 i TV Prve, izbacuje i treću nacionalnu televiziju iz ponude

Pored B92 i TV Prva SBB izbacuje iz svoje ponude i trećeg nacionalnog emitera TV Hepi.

Izvor: B92

SBB izgubio kompas: Pored B92 i TV Prve, izbacuje i treću nacionalnu televiziju iz ponude
EPA-EFE/Valeriano di Domenico / POOL

Da podsetimo Kopernikus grupa je saopštila da United grupa nastavlja da ide ka svom zacrtanom cilju, a to je izbacivanje ovih televizija iz SBB-ove mreže i stvaranje prostora za rast gledanosti televizija Nova S i N1 i dalje izvlačenje novca iz SBB-a u Luksemburg.

"Umesto odgovora na našu ponudu za distribuciju 26 televizijskih kanala, među kojima su i tri nacionalna televizije, Prva, TV B92 i Happy TV, koje zajedno vuku više od 25% gledanosti, od SBB-a već danima dobijamo samo saopštenja u medijima, u kojima se izvrću reči i manipuliše istinom. Prvo su naši kanali skupi, a cena koju tražimo samo sredstvo da se uništi SBB. SBB je naravno, sve vreme znao da je cena koju smo tražili tržišna, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što i njihova United grupa svoje kanale, čiji je udeo u gledanosti u Srbiji manji od 4%, vrednuje sa više od 2 EUR po korisniku.

Kada je to, da je cena tržišna i da je plaćaju i drugi operatori u Srbiji potvrđeno, i iz drugih izvora, narativ se naprasno promenio i sada su nacionalne frekvencije javno dobro, koje pripada jednako svima, i zato baš SBB-u treba da svoje programe dajemo besplatno, iako ih svi drugi plaćaju, kako bi SBB mogao da nastavi da ih naplaćuje od građana. Javio se odmah i novi saveznik i sufler SBB-a, Željko Mitrović, koji je doživeo da postane pozitivac na N1, da potvrdi kako on navodno ne naplaćuje ni dinar za svoj nacionalni kanal. kao da mu se to, ako je uopšte istina, ne nadoknađuje kroz preplaćivanje drugih kanala", navedeno je u saopštenju Kopernikus grupe.

Podsećanja radi, korisnici operatera SBB imaju svako pravo na besplatan raskid ugovora zbog izbacivanja TV kanala Prva i B92 iz ponude.

Ovo jednoglasno kažu iz Nacionalne organizacije potrošača i udruženja za zaštitu potrošača Efektiva, ovo kažu i advokati. Prvo i osnovno: korisnici imaju pravo da raskinu ugovor besplatno, bez plaćanja penala, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, član 170, ukoliko je kablovski operater ukinuo određenu uslugu ili promenio nešto iz opštih uslova potpisanog ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: