Vojska raspoređena: NATO će napasti Rusiju i Belorusiju?

Beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin izjavio je danas da NATO snage u susednim zemljama mogu biti baza za zajedničke napade na Belorusiju i Rusiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

18:30

Vojska raspoređena: NATO će napasti Rusiju i Belorusiju?
EPA-EFE/TAMAS VASVARI HUNGARY OUT

Imamo sigurnu procenu da NATO formacije raspoređene u susednim zemljama mogu da postanu baza za napade na Rusiju i Belorusiju kao njenog najbližeg saveznika, rekao je Hrenjin, a saopštila je pres služba ministarstva.

Hrenjin je istakao da, iako trenutno nema znakova pripremanja za napad, ostaje rizik od mogućeg angažovanja trupa NATO-a u blizini granice sa Rusijom i Belorusijom, preneo je Rojters.

Sjedinjene Države i NATO su koncentrisali trupe u Istočnoj Evropi, a više od 60.000 američkih vojnika opremljeno je sofisticiranim oružjem i sada su stacionirani u stalnim bazama u Evropi, naveo je Hrenjin.

Prema njegovim rečima, još 35.000 američkih vojnika je raspoređeno u Istočnoj Evropi, od kojih je više od 22.000 u Poljskoj i baltičkim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: