Angažovan advokat zbog uzurpacije zemljišta za izgradnju baze policije tzv. Kosova

Opština Zubin Potok angažovala je advokata da pomogne meštanima kojima je uzurpirano privatno zemljište radi izgradnje baze Specijalne kosovske policije.

Izvor: Beta, Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Rukovodstvo opštine Zubin Potok pre nekoliko dana angažovalo je advokata Nebojšu Vlajića, koji će svim pravnim sredstvima pomoći građanima čiju zemlju su bespravno uzurpirale Kosovske specijalne policijske jedinice, za gradnju baze u ovoj opštini.

Ovo je poslednji u nizu koraka koji je opština Zubin Potok povukla s ciljem da svojim sugrađanima pomogne kako bi se zaštitili od jednostranih poteza vlasti u Prištini, koja pokušava da im otme zemlju za gradnju baze.

Advokat Nebojša Vlajić kaže da je u ovom slučaju Zakon o eksproprijaciji "grubo" prekršen i da će pred sudom u Prištini pokušati da ospori te odluke i pomogne meštanima da sačuvaju svoja imanja.

"Vlasti u Prištini nisu nikoga obavestile o nameravanoj gradnji i eksproprijaciji već, su pre toga počeli da grade, a tek kada se javnost podigla i kada su vlasnici saznali šta se dešava, oni su tek krajem avgusta doneli rešenje o utvrdjivanju javnog interesa na odredjenim parcelama, a mesec ili dva ranije su počeli da grade bez ikakvog pravnog osnova", rekao je Vlajić medijima.

Naveo je da niko ni u jednom trenutku nije kontaktirao gradjane koji su vlasnici zemljišta, niti ih je iko obavestio o radovima koji se izvode na njihovim parcelama.

"Vlasnici su s pravom ogorčeni jer ih iz Prištine niko nije obavestio i ne znaju o čemu se radi. Ljudi ne žele da ostanu bez svoje imovine, naravno njima po zakonu pripada naknada, ali to nije ono što oni žele. Oni žele da se ta eksproprijacija spreči i da oni zadrže imovinu koju su nasledili od svojih očeva i dedova", prenosi Vlajić zahteve vlasnika zemljišta u Zubinom Potoku.

Izradnja baze za Specijalnu kosovsku policiju započeta je u selu Jasenovik kod Zubinog Potoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu