Volodimir Zelenski naredio, i to lično...

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski lično je postavio zadatak da se organizuju teroristički napadi na oslobođenim teritorijama.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je to učinio kako bi sprečio održavanje referenduma, saopštio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

"Osobe kao što su Zelenski, (Aleksej) Danilov i drugi saučesnici bande narkomana i nacista lično su postavili zadatak na nivou Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine da se organizuju teroristički napadi upravo u danima održavanja referenduma kako bi ga sprečili i kako bi pokazali da je ugušen u krvi. Siguran sam da im ništa neće uspeti", rekao je Rogov za "Radio Rusija".

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas su počeli referendumi o ujedinjenju s Rusijom.

Žitelji regiona moći će da glasaju pet dana. Tokom prva četiri dana referenduma glasanje će se obavljati u stambenim naseljima i na osnovu prijava za glasanje od kuće, dok će poslednjeg dana žitelji četiri oblasti glasati na izbornim jedinicama.

Za ljude koji su prinudno izbegli iz četiri regiona otvorene su izborne jedinice u pojedinim oblastima Rusije.

Do ponedeljka će glasanje u celoj oblasti biti na adresama stanovanja, a u utorak će se otvoriti 394 glasačka mesta za sve koji žele da glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu