KFOR-e, šta to radiš?

U bazi specijalne jedinice kosovske policije u toku je vežba sa jednim delom tzv. bezbednosnih snaga Kosova, saznaju mediji.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2022.

11:10

KFOR-e, šta to radiš?
EPA-EFE/ STRINGER

Ta baza, poznata i kao "Belvedere", nalazi se u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako saznaju Večernje novosti, zabrinjavajuće je što u svemu ovome učestvuje i KFOR.

Naime, u pomenutoj bazi prisutni su i britanski, američki, turski i nemački instruktori međunarodnih oružanih snaga.

"Dakle, pripadnici vojne misije, koja je po Rezoluciji SB UN 1244 jedina regularna vojska na teritoriji Kosova i Metohije, obučava nelegalnu armiju lažne države i to za razbijanje demonstracija i nereda, upade u objekte, brze intervencije uz korišćenje šok bombi, presretanje vozila i hapšenja, upravljanje borbeno-oklopnim vozilima marke 'hamer H1', 'reno', 'bastion' i 'spartar'", pišu Novosti.

Ovakvo ponašanje pojedinih članica misije KFOR-a svakako brine Srbe na KiM, koji ne žele da prihvate namere Prištine da ukine srpske dokumente i registarske tablice za automobile.

Sve ovo samo doliva ulje na vatru u susret 1. septembru, za kada je zakazana primena skandaloznih mera Aljbina Kurtija, koji je nedavno u Briselu odbio sve predloge Beograda za kompromisno razrešenje trenutne pat pozicije, dodaje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: