Poznato u kom su stanju povređeni u nesreći u Sofiji

Dečaci koji su juče helikopterima MUP prebačeni iz bolnice u Sofiji u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u stabilnom su stanju.

Izvor: Novosti
Podeli

Oni su pod stalnim lekarskim nadzorom i terapijom antibioticima, i nisu životno ugroženi, rekao je dr Siniša Dučić, direktor ove dečje klinike.

Od sedmoro mališana, povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj u prošču nedelju, koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu" šestoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedno dete je još u bolnici.

Od sedmoro mališana, povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj u prošču nedelju, koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu" šestoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedno dete je još u bolnici. Dečaci koje smo juče primili posle lečenja u klinici "Pirgov" imaju teške povrede, jedan zaista tešku povredu mozga, a drugi mnogobrojne povrede kostiju i kože", kaže dr Dučić za Novosti.

"Dečak sa neurotraumom je stabilan, nije životno ugrožen, i verujemo da ćemo zajedno uspeti. On nije na respiratoru, svestan je u smislu da reaguje na poziv i na grube nadražaje, ali ne komunicira."

Drugi dečak koji je više puta operisan u Sofiji, kako kaže dr Dučić, takođe je stabilan.

"Odmah po prijemu u "Tiršovu" on je previjen, dajemo mu antibiotike širokog spektra delovanja da bi sprečili eventualnu infekciju, jer ima brojne rane na telu, mnogo povređenih kostiju i kože", objašnjava dr Dučić.

"Obojica će morati duže da ostanu u bolnici".

Ostala deca koja su lečenje posle Bugarske nastavbila u "Tiršovoj" i u međuvremenu otpuštena, otišla su u većini iz bolnice u stabilnom stanju i sa propisanom antibiotskom terapijom

"Ostalo je samo dete koje smo operisali zbog preloma dela lakta i stranog tela u laktu sutradan po prijemu u bolnicu, i planirano je da i ono u ponedeljak ide kući", kaže dr Dučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu