"Odavno bismo očistili Ukrajinu da Putin nije dao naredbu..."

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

11:02

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu", rekao je na edukativnom maratonu ruskog društva "Znanje".

Dodao je da su oni "ujedinjena oružana snaga" te da "nema nikakvih problema." Kadirov je ponovio teze o "čišćenju" Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

Vođstvo te zemlje od početka invazije govori da je "pokrenulo posebnu vojnu operaciju" a ne invaziju, i to kako bi "zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina." Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u "demilitarizacija i denacifikaciju" Ukrajine.

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: