"Odavno bismo očistili Ukrajinu da Putin nije dao naredbu..."

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Sve o ratu u Ukrajini pratite u Live Blogu B92.

"Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu", rekao je na edukativnom maratonu ruskog društva "Znanje".

Dodao je da su oni "ujedinjena oružana snaga" te da "nema nikakvih problema." Kadirov je ponovio teze o "čišćenju" Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

Vođstvo te zemlje od početka invazije govori da je "pokrenulo posebnu vojnu operaciju" a ne invaziju, i to kako bi "zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina." Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u "demilitarizacija i denacifikaciju" Ukrajine.

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu