Utorak, 19.04.2022.

17:33

Usame Zukorlić o ekshumaciji za B92.net: "Tražili smo odlaganje iz dva razloga"

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je za B92.net da je ekshumacija njegovog oca Muamera Zukorlića odložena na zahtev porodice.

Izvor: B92

Usame Zukorlić o ekshumaciji za B92.net:
Foto: Printskrin/B92 TV

Kako je Usame Zukorlić objasnio, dva su razloga zašto je porodica zahtevala odlaganje ekshumacije.

"Odlaganje ekshumacije smo tražili iz dva razloga. Prvi razlog je što je ona zakazana vrlo ekspresno i kao porodica nismo imali prilike da se psihički pripremimo za taj čin. Drugi razlog je to što smo tražili međunarodnu ekspertizu", rekao je Zukorlić za B92.net.

On je dodao da je predat zahtev za formiranje istražnog tima, kao i zahtev da se u istragu uključe strane laboratorije.

"Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine je uputilo zahtev Višem tužilaštvu u Novom Pazaru da se fomira zajednički istražni tim. Mi smo, takođe, uputili zahtev za uključivanje još dve strane laboratorije u istrazi. Više tužilaštvo je prosledilo zahteve Republičkom tužilaštvu na odobrenje", kazao je on.

"Iskreno se nadam da će Republičko tužilaštvo odobriti međunarodnu ekspertizu jer ne postoje zakonske smetnje i već postoji takva praksa u prošlosti", rekao je Zukorlić za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: