Vučićeva poruka Prištini: "Ako krenu, tog dana dobiće odgovor"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija rešila da ne upućuje protestnu notu Turskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2022.

12:41

Vučićeva poruka Prištini:
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Problem je nastao jer je Erdogan u razgovoru sa zvaničnicima Prištine rekao da će podržati članstvo takozvanog Kosova u NATO.

On je rekao da mnogi vide priliku u globalnoj situaciji za Kosovo i Metohiju, te da mnogi žele ubrzani prijem tzv. Kosova u međunarodne organizacije.

"Moja poruka, ako krenu sa tim, da će se iznenaditi snagom i efikasnošću odgovora Srbije. Onog dana kada prime Kosovo u međunarodne organizacije saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova. Mi ih molimo da se ponašaju odgovorno; ako se budu ponašali neodgovorno, dobiće odgovor", rekao je on.

Vučić je rekao da ljudi treba da znaju koliko je komplikovana situacija po pitanju Ukrajine.

"Dobijate sve gore i gore vesti, ako se dogodi da oni sankcionišu rusku naftu, ja ne znam gde će to da završi", upozorio je Vučić u Leskovcu.

On je naveo da su jasne stvari ko je pogazio čiji teritorijalni integritet i mi smo se tu izjasnili, rekao je on.

"Ali da kažete u Milanu na univerzitetu da nećete da proučavate Dostojevskog, a šta ćete da proučavate?", upitao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: