Ukrajina: Potrebna nam je pomoć Srbije

Situacija na granicama Ukrajine je veoma zabrinjavajuća, saopštila je Ambasada Ukrajine u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 15.02.2022.

15:35

Ukrajina: Potrebna nam je pomoć Srbije
Shutterstock/ Andreas Wolochow

Ruska Federacija u svakom trenutku može da pokrene novi masovni napad, upozoravaju.

"Ukrajina nije započela ovaj rat, mi želimo mir, ali ćemo se braniti istrajno i hrabro jer smo na svojoj zemlji. Ateisti u Kremlju žele da unište slovenski i pravoslavni ukrajinski narod jer su samo bezbožnici sposobni za tako podli rat", navodi se u saopštenju.

Danas, više nego ikada, braći Ukrajincima je potrebna podrška svih slobodoljubivih naroda, uključujući i prijateljski srpski narod, pozivaju.

"Potrebna je podrška politička i ljudska prijateljskog srpskog naroda koji bi svojim izjavama simpatija za Ukrajinu i osudom agresora pokazao svetu da stoji na strani snaga dobrote, mira i pravde", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: