Vladimir Kličko ide u rat: "Prijavio sam se za vojsku" VIDEO/FOTO

Bivški bokserski prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko prijavio se u rezervni sastav ukrajinske vojske.

Izvor: B92, index.hr

Sreda, 02.02.2022.

20:08

Vladimir Kličko ide u rat:
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

On je rekao da ga je ljubav prema svojoj zemlji naterala da je brani.

Pre nekoliko dana i njegov brat Vitalij, takođe bivši svetski bokerski prvak, a sada gradonačelnik Kijeva, je poručio kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno učestvovati u odbrani.

"Jedan okrug odavde, moja devojčica ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su ambasadroti poslali svoje porodice kući. Ljubav prema svom gradu, svom domu, svojoj porodici, komšijama, mojoj kćerki me je danas dovela ovde, da sam preuzeo ovu inicijativu i sada učestvujem u ovoj teritorijalnoj odbrani", kazao je Vladimir Kličko koji je zajedno s bratom bio na otvaranju centra za regrutovanje Teritorijalnih snaga odbrane u glavnom ukrajinskom gradu.

Ukrajina se priprema za moguću vojnu ofanzivu nakon što je Rusija poslednjih sedmica okupila desetine hiljada vojnika u blizini ukrajinske granice, iako Moskva tvrdi kako ne planira invaziju.

Gradonačelnik Kličko je istakao kako se preferira diplomatsko rešenje sukoba s Rusijom, ali... "Ako ne, moramo se pripremiti, uzeti oružje u svoje ruke i braniti zemlju", istakao je Vitalij.
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: