"Mi ne vodimo politiku Republike Srpske"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i Republika Srpska nikada nisu više sarađivale nego sada.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

21:28

Shutterstock/marketa1982

On je rekao da se to pre svega odnosi na ekonomsku, ali i kulturnu razmenu.

"Mi ne vodimo politiku Republike Srpske, da li razgovaramo sa Miloradom Dodikom? Da, razgovaramo", kazao je on i dodao da je protiv sankcija uvedenih Dodiku.

"Naša je obaveza da pomažemo RS, imamo zakone i prirodne obaveze, ne naglašavajući integritet BiH. Mi svoj posao radimo", kazao je on.

Vučić je kazao da je svim najvažnijim međunarodnim predstavnicima rekao da je to katastrofa što su uradili jer ima mnogo pitanja na koje nema odgovora. "A je li smetaju vam regularne policijske jedinice u Banjaluci, a ne smetaju vam iregularne na drugim mestima", rekao je Vučić.

On je upitao da se objasne takvi dvostruki standardi.

Napominje i da se Republici Srpskoj otimaju nadležnosti koje postoje po Dejtonskom sporazumu.

"Nikada neću reći ništa što bi moglo da naškodi RS, niti bilo kome u RS. Nikome neću u RS da naštetim. Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu sa interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini", rekao je on. Vučić je kazao da s Hrvatima, tj. Zagrebom, razgovara o regionalnoj stabilnosti.

"Oni su vitalno zainteresovani za opstanak svog narda u Bosni i Hercegovini", pojasnio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: