Papa: "I ja sam Crnogorac" VIDEO

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji boravi u Vatikanu, sastao se danas sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2021.

13:51

Papa:
Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO PERI

On je papi uputio poziv da poseti Crnu Goru.

Abazović je na Tviteru napisao da je pozvao papu da poseti Crnu Goru i da na taj način ispuni amanet Emilija Ognjanovića, papinog duhovnog oca iz Argentine, koji je poreklom bio Crnogorac.

Papa je, napisao je Abazović, na to odgovorio: "I ja sam Crnogorac".

Dodao je da mu je drago što se sreo s papom u Vatikanu, gde boravi u dvodnevnoj poseti i imaće više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio.

Abazovićeva poseta Vatikanu, saopšteno je iz vlade, pokazatelj je nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu neguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumevanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: