Subota, 11.12.2021.

08:26

Rusija zabrinuta

Rusija je zabrinuta zbog transporta NATO vojne opreme preko grčke luke Aleksandrupolis, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Rusija zabrinuta
EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Povodom obnavljanja vojnog sporazuma između Atine i Vašingtona, Peskov je u intervjuu za grčki informativni kanal na engleskom jeziku Antena TV predočio da je u Grčkoj sve više američkih vojnika i vojne opreme pa, s obzirom da NATO smatra Rusiju svojim neprijateljem, lako je razumeti zabrinutost Moskve, prenosi TAS S.

Na konstataciju novinara da je Grčka zabrinuta zbog isporuke ruskih raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-400 Turskoj, Peskov je ukazao da je reč defanzivnom sitemu, dok je u luku u Aleksandrupolis dopremljena oprema koja nije defanzivnog tipa.

Ipak, Peskov je izrazio uverenje da Grčka nikada neće biti protivnik Rusije.

"Mi imamo problem sa NATO-om koji se širi prema našim granicama. To smatramo neprijateljskim činom", poručio je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: