"Ne bi se usudio... Može da se slika s Vojskom Srbije"

Jedan od osnivača bivše OVK Dževat Haljiti, izjavio da Srbija "granicu Kosova ne može proći", prenosi Reporteri.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

08:25

Tanjug/Ministarstvo odbrane/DARIMIR BANDA

On je za izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vezane za aktuelnu situaciju na severu KiM, rekao da su usmerene u "čisto političke svrhe" i da "granicu Kosova ne može proći", prenosi Reporteri.

"Apsolutno nema opasnosti, niti bi se Vučić usudio, to su bajke, može da priča bilo šta u Srbiji, može da se slika sa vojskom, čak i sa projektilima, ali granica Kosova je crvena za njega i ne može je proći", rekao je Haljiti.

Ipak, on ne isključuje mogućnost eskalacije situacije na severu Kosova.

"Koliko ja znam i mogu da namirišem ono što Srbija može da uradi, ne očekujem da će vojno intervenisati, ne očekujem da će čak i jedan vojnik Kfora, ali ukoliko dođe do incidenta koji mogu izazvati šovonistički krugovi, koji su postojali i ranije, Kfor će intervenisati“, smatra Haljiti.

I stručnjak za bezbednost Besa Kabaši Ramaj ne isključuje mogućnost eskalacije na severu Kosova.

"Građani Kosova moraju da shvate da nemaju razloga za brigu jer kontekst u kojem bi situacija eskalira, ima više veze, poslednjih dana sa destruktivnom ulogom koju Srbija ima u regionu nego sa stvarnim potencijalom za sukob“, rekla je Kabaši Ramaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

20 h

Podeli: