Četvrtak, 02.09.2021.

22:19

Pucnjava u Novom Sadu, ima mrtvih; muškarac džipom uleteo u dvorište zgrade i ispalio nekoliko hitaca VIDEO

U pucnjavi koja se večeras dogodila oko 21.30 časova u novosadskom naselju Detelinara jedan muškarac je ubijen, a jedan je ranjen.

Izvor: B92

Pucnjava u Novom Sadu, ima mrtvih; muškarac džipom uleteo u dvorište zgrade i ispalio nekoliko hitaca VIDEO
Foto: Profimedia

Pucnjava se dogodila u dvorištu u Cankarevoj ulici kod broja 8.

Kako prenose mediji, ranjen je G.K. a ubijen je njegov telohranitelj U.S. star 27 godina.

Ranjeni muškarac ima ozbiljan kriminalni dosije.

G.K. je bio vođa klana koji se bavio proizvodnjom i prodajom skanka u Vojvodini, a 2012. osuđen je na sedam i po godina zatvora.

Suočeni sa dokazima, deset od 11 članova bande priznalo je dela koja su im se stavljala na teret. Oni su prva grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum da im se oduzmu stanovi i kuće, kao i luksuzni automobili i da se pošalju u zatvor.

Automobil iz koga je pucano policija je pronašla ubrzo posle zločina kod kanala Dunav-Tisa-Dunav. Prema prvim informacijama u pitanju je obračun kriminalaca. Nakon pucnjave ubica je pobegao. Policija je blokirala Novi Sad i u toku je potraga za njim.

Napadač je bio u automobilu i ispalio je veći broj metaka iz automatskog oružja najverovatnije u G.K, a U.S. je najverovatnije uzvratio i pucao iz svog pištolja.

Na licu mesta je policija, prenose mediji.

Prema rečima građana, začuo se rafal koji je zvučao kao da dolazi iz automatskog oružja.

Svedoci javljaju i da je prethodno džip uleteo u dvorište zgrade i ispalio šest, sedam hitaca pre nego što je otišao.

Služba hitne pomoći je, kako je rekao dr Zoran Krulj, portparol ove zdravstvene ustanove, primila poziv u 21.27 časova, za intervenciju u dvorištu u Cankarevoj ulici.

Tamo je, prema rečima dr Krulja, zatečen muškarac starosti koji je preminuo na licu mesta i medicinska ekipa je mogla samo da konstatuje smrt. Drugi muškarac starosti 47 godina. On je u stabilnom i svesnom stanju prevežen u Urgentni centar. Mediji prenose da je jedna osoba privedena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

17 h

Podeli: